Mikä tekee joukkueesta menestyksekkään?

torstai 24. marraskuuta 2011

Chelseassa eletään veikkaustyyliin. Rikas biljardööri sijoittaa omien omistuksiensa korkotuloja hänen personaallisen luksus sijoitukseensa ilman, että seuran itse tarvisi tehdä taloudellisia voittoja.

Arsenalilla on sarjan kalleimmat pääsyliput ja seura itsessään on se tuote jolla tehdään ne voitot, että voidaan ylläpitää seuraa ja ostaa uusia pelaajia.

Molemmilla seuroilla on omat ideologiat, jotka sopivat heidän tyyliin tallata. 

Kumpi on parempi tyyli?

Mitataanko tämä pokaaleissa vai rahassa?

Arsenal on taloudellisesti kannattavampi, mutta pokaalien valossa managerien vaihto on kannattanut Chelsealle. Chelsea on voittanut kahdeksan pokaalia vuodesta 2003, kun Roman osti seuran.

Arsenal on vuodesta 96 Wengerin aikana voittanut seitsemän pokaalia, mutta heillä on taloudellisesti mennyt paremmin.

Chelsealla ei ole pakollista tarvetta menestyä rahallisesti vaan menestyä tavoitteellisesti. Seura on omistajan viihdyke, kuten auto.

Arsenal on se tuote, jonka tarvitsee menestyä rahallisesti ja jotta fanit tuottavat sille rahaa, heidän on oltava menestyksekkäitä myös tavoitteellisesti. 

Tie on siis vaikeampi Arsenalille, kuin Chelsealle. 


Tiedämme lukuisia seuroja johon nämä kaksi seuraa voi samaistua. Mutta loppujen lopuksi niin kauan, kuin Arsenal tyylisellä seuralla on fanit puolellaan niin hätää ei ole.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi kirjoitti...:

    Jotenkin surullista Arsenal faneille että kultakimpaleet pistetään lihoiksi jatkuvasti ja joukkue on jatkuvassa rakennusvaiheessa. Maksa siinä sitten fanina huippukallista kausikortista kun tähtipelaajat lähtevät juuri kauden kynnyksellä.

    Mitä iloa Stan Kroenkesta on Arsenalille? Mies ei pysty antamaan arsenalille rahaa koska ei omista seuraa kokonaan.

    Nämä valioliigan biljonäärit tuovat mieleeni aku ankan tarinan missä Roope-setä ja sheikki pystyttivät kilpaa näköispatsaita Ankkalinnaan. Lopussa sheikki oli köyhä ja Roope oli käyttänyt vain osan käteiskassastaan... Jos haluaa luoda mestaruuden voittavan valioliigaseuran nyt niin 500 miljoonaa puntaa ei riitä kuin alkuun...

    - Gascoigne

    PS. Rakastan Adebayorin rehellisyyttä. Mies pelaa Tottenhamissa vain rahan takia eikä suostu palkanalennuksiin. Se on Cityn ongelma jos Adebayorille ei löydy palkanmaksajaa.

  1. SuperTeeMon kirjoitti...:

    Adebayor auttaa Togolaisia ja antaa heille huomattavia summia hyväntekeväisyyteen aina.

    Raha pilaa konkreettisesti Valioliigan, mestaruuden pitäisi ratkaista jokin muu, kuin kenellä on eniten rahaa!

Lähetä kommentti