Kuinka moni manageri osaa kirjanpidon perusteet?

perjantai 2. joulukuuta 2011


Brucen luotsaama Sunderland oli kaudella 2011 seksikäs ja viihdyttävä joukkue, joka haastoi Euro paikoista.

Kunnes noita tuli, ja lätkäisi 24 miljoonaa puntaa pöytään.

Steve Bruce ei ollut ikinä nähnyt niin paljoa rahaa kerrallaan ja hän sekosi täysin.
Seuran ikoni ja tavaramerkki Kevin Phillipsin jälkeen oleva David Bent myytiin.

David Lerner heitti pienet setelit Brucelle ja kysyi oletko koskaan nähnyt näin paljoa rahaa?
Bruce häkeltyi ja suostui heti elämänsä huonoimpaan kauppaan.

Jos jotain ei ole rikki, sitä ei kannata korjaa. Tässä tapauksessa kyseesä oli Valioliigan parhaimmistoon kuuluva Bent, jota paremmasta hyökkääjästä Sunderland ei voisi unelmoida koskaan.

Gyan tarjosi laihan lohdun ja teki 11 maalia, käypä hankinta, mutta kukaan ei korjannut Benttiä.
Eikä kukaan tule koskaan täyttämään sitä koloa Sunderlandissa.

Moni manageri toimii parhaiten ilman siirtorahaa. Virheitä alkaa syntyä siirtorahojen kasvaessa yli 5miljoonaan.

Esim. Evertonin David Moyes on loistava kaupantekijä 2 miljoonalla punnalla, mutta jos hänelle antaa enemmän, kuin hän osaa käsitellä niin tuloksena on pohjanoteeraus markkinoilla.

Sundelin kertoi analyytikoista veikkaajassa. Minä taas haluaisin painottaa rahallista puolta edelleen. Lähettäkää Managerit talouskouluun, kertokaa heille rahan arvo ja antakaa heidän tehdä sijoituksia.

Epäilemättä tänäkin päivänä maailmassa on perheitä, jotka raha on tuhonnut.
Perheitä, jonka pöydissä rahasta puhuminen on kiellettyä.

Managereille on pikkuhiljaa 2000-luvulla tullut olennaiseksi osaksi tekemistä isojen summien liikuttaminen. Minkä verran heillä on oikeasti koulutusta olla tekemisissä sellaisien summien kanssa?

Osaavatko Bruce ja muut Valioliigan managerit kirjanpidon perusteet?
Jos et osaa pieniäkään määriä rahan käyttöä tai kirjanpitoa niin suurempien kokonaisuuksien ja summien pyörittäminen on mahdotonta.

Moni manageri vaatii enemmän rahaa omistajiltaan, mutta tekeekö kyseinen sijoitus seuran arvokkaammaksi? Sehän on olennainen tarkoitus pelaajien ostamisessa.

Otetaan esimerkki. A. manageri ostaa B. seurasta 10 miljoonalla pelaajan.
Missä suhteessa mitataan hänen tuottonsa?

Voidaan tarkistella sijoituksen tuottavuutta monissa eri mielin.

· Paljollako pelaaja saatiin myytyä eteenpäin?

· Tuottiko pelaaja rahaa fanien keskuudesta? Esim. Paita myynneistä?

· Lopettaessaan seurassa voidaan tarkistaa siirtosumman arvo ja kulutetut palkkatulot pelaajan kohden ja katsoa monta peliä hän pelasi sekä laskea tehdyt maalit.

Loppuen lopuksi rahaan ja pelaajamarkkinoihin jäätiin koukkuun eikä Brucen erikoisuus ollut enää valmentaminen ja pelaajien motivoiminen. Nyt se oli pelaajakauppojen suorittaminen ja hän oli surkea.

Joukkue on kyllä nyt kilpailukykyinen ja uskon Martin O’neillin avulla Sunderlandin pelaavan Euroopassa kahden vuoden sisällä.

Käytännön esimerkki: Kun pelaatte Football Manageria, niin tykkäättekö enemmän pelaaja kauppojen hoitamisista vai yksittäisten pelien valmentamisesta?

2 kommenttia:

  1. Anonyymi kirjoitti...:

    Käytännön esimerkki... Häviät Aston Villalle FM2012 pelissä 1-0 vieraissa ja paine kasvaa. Balotelli käyttäytyy jatkuvasti kuin pieni vauva. Alat jahtaamaan C.Ronaldoa,W.Sneideriä ja Steven Gerrardia maksoi mitä maksoi...

    T: Gascoigne Cityllä neljäntenä sarjassa ja potkut uhkaavat...

    Ja itse kysymykseen, mieluusti sitä koittaisi olemassa olevalla miehistöllä ja tekisi täsmähankintoja mutta kun media ja omistajat hönkivät niskaan joka tappion jälkeen...

  1. SuperTeeMon kirjoitti...:

    Cityllä tai yleensä millään huippujoukkueella on rasittavan puuduttavaa pelaamista. Ostat joku 20 pelaa ja kaikkien pitäisi olla avauksessa. Kaikki ottelut on pakko voittaa.

    Itse nostan division onesta tai Championshipistä joukkueita Valioliigaan. Helpompaa löytää decent pelaajia, jotka nostaa joukkueen tasoa.

Lähetä kommentti